Otřesný útok na rodinu v Tišnově: Útočil příbuzný, dva lidé jsou ve vážném stavu!

Tišnov

Autor: stars24.cz, ČTK

12. října 2021 11:00

V brněnské Fakultní nemocnici u svaté Anny zůstávají na ARO ve vážném stavu muž a žena, které v pondělí večer zranil útočník v Tišnově. ČTK to dnes řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Útočníkem byl podle policie příbuzný členů rodiny a po jeho útoku skončilo v péči záchranářů šest lidí včetně dvou dětí. Mimo ohrožení života je žena, která byla převezena do Fakultní nemocnice Brno, její stav je stabilizovaný, uvedla mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Podle ní je v zařízení se středně těžkými zraněními další napadený muž.

Po útoku zamířily do Dětské nemocnice i dvě děti. Plachá uvedla, že jedno z dětí je hospitalizované a je ve stabilizovaném stavu, druhé lékaři z nemocnice propustili. Starosta Tišnova Jiří Dospíšil ČTK řekl, že zaopatření tohoto chlapce řešil tišnovský OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) ve spolupráci se zdravotníky a že je o něj postaráno. "Je to politováníhodná událost. Přejeme všem zraněným, aby se brzy uzdravili," uvedl starosta.

Policie přijala oznámení o události v rodinném domě v Tišnově v pondělí po 19:00. Podle mluvčího Davida Chaloupky útočník napadl členy rodiny, podezřelého policie následně zadržela. V péči záchranářů po útoku skončilo šest zraněných, měli sečná a bodná poranění.

Témata: útok v Tišnově (11. 10. 2021) Policie ČR