Vražda u Protivína: Podezřelý už je v rukou policie! Co mu hrozí?

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. září 2021 12:12

Policisté z jižních Čech se od uplynulého víkendu zabývali zvlášť závažným zločinem, ke kterému došlo u Protivína. Dnes oznámili, že podezřelého se podařilo zadržet. Podrobnosti si ale zatím nechávají pro sebe.

Policie již včera ubezpečila obyvatele zhruba pětitisícového Protivína v jižních Čechách, že jim nehrozí žádné nebezpečí. Dnes prostřednictvím twitteru oznámila zadržení podezřelého.

"Kriminalisté zadrželi muže, kterého podezírají z násilného zločinu. Obětí je mladá žena, kterou policisté našli u Protivína u zapáleného vozidla BMW," uvedla Policie ČR s tím, že probíhají úkony trestního řízení. Podrobnosti k případu mají být uvedeny v pondělí.

Jihočeský kraj - Kriminalisté zadrželi muže, kterého podezírají z násilného zločinu. Obětí je mladá žena, kterou policisté našli u Protivína u zapáleného vozidla BMW. Nyní probíhají úkony trestního řízení. Podrobnosti sdělíme v pondělí na tiskové konferenci. #policiejck

— Policie ČR (@PolicieCZ) September 10, 2021

Kriminalisté pátrali po pachateli od sobotního večera, o pomoc žádali veřejnost. Především žádali o záznamy z palubních kamer řidiče, kteří projížděli nedaleko místa požáru automobilu. 

Vyšetřovatelé také předpokládali, že pachatel se v sobotu mezi šestou a osmou večer pohyboval v okolí Protivína a mohl stopovat či odcizit jiný dopravní prostředek. 

Témata: krimi Policie ČR