Vražda u Protivína: Zapeklitý případ, policie shání svědky!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. září 2021 8:35

Ve zhruba pětitisícovém Protivíně měli někteří lidé strach, policisté je ale ujistili, že jim v souvislosti s právě vyšetřovaným trestným činem žádné nebezpečí nehrozí. Co se vlastně v okolí jihočeského města stalo?

Policisté v oficiálních prohlášeních nemluví přímo o vraždě, ale o závažném násilném trestném činu. S ním má souviset požár automobilu BMW 120D, k němuž došlo v sobotu po sedmé večer v lesích u Protivína.

Jihočeští kriminalisté proto žádají veřejnost o pomoc řidiče, kteří se téhož dne pohybovali po trase České Budějovice – Bechyně – Bernartice – Písek – Protivín. Na záznamech z jejich palubních kamer by se inkriminované vozidlo mohlo objevit.

Vyšetřovatelé předpokládají, že pachatel se v sobotu mezi šestou a osmou večer pohyboval v okolí Protivína. "Mohl tedy stopovat nebo pod nějakou legendou požádat někoho o svezení, mohl také ale odcizit nějaký dopravní prostředek, kolo, motocykl či využít autobus nebo vlak," uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Podle policie může být pro vyšetřování důležitá jakákoliv souvislost či drobnost. Další podrobnosti zatím nejsou známé, mohly by totiž ohrozit probíhající vyšetřování.

Témata: Vražda Policie ČR