Holčičce při porodu utrhli hlavičku! Když šel otec podat trestní oznámení, policisté ho odmítli!

Ilustrační fotografie 3

Autor: Lelková, stars24.cz

26. dubna 2018 19:18 | Aktualizováno: 26. dubna 2018 23:14

Otec zesnulé holčičky Stanislav chtěl jen spravedlnost za hrozný čin lékařů! Avšak když přišel na policii ve slovenském Bardejově, policisté odmítli přijmout trestní oznámení. Podle odborné lékařské zprávy jeho dcera Lorianka zemřela při porodu, na zlomený vaz. Policisté oponují, že žádné trestné oznámení podat nepřišel, ale Stanislav má důkaz.

Elena a Stanislav se těšili z druhého miminka, jejich dcera přišla na svět 12.dubna 2018. Loriance vyšla ven hlavička, ale poté se jí zaseknulo ramínko. „Lékař mě rozřezal, přišli mu pomáhat další, sestřička mi tlačila na břicho. Porodník chtěl dceru otočit, chytil ji za hlavičku a zlomil jí vaz,“ popisuje zoufalá Elena deníku Blesk.

V lékařské zprávě se píše: „odtržení páteře od lebeční báze s pohmožděním měkkých tkaniv a porušením cév a zakrvácením.“ Následně se Stanislav vydal na policii a poskytl deníku Plus Jeden Deň zvukovou nahrávku z návštěvy. „Ne policie, ale Úřad pro dohled nad zdravotní péčí zkoumá postup lékaře. Oni mají lékaře, to oni zkoumají, ne policie. Když vám přijde závěr, že pochybili, tehdy se můžete obrátit na soud,“ řekl mu policista. I přes snahu Stanislava dobrat se ke spravedlivému konci, mu bylo konstatováno že, výsledek mu musí schválit nejdříve úřad. Nyní trestní oznámení přijala prokuratura a případem se zabývá i Úřad pro dohled nad zdravotní péčí, ale také i sama nemocnice, ve které probíhal porod.

„Vyšetřovací komise zkoumá, zda byly dodrženy všechny standardy. Porod prováděl atestovaný lékař. Když nastaly nečekané a náhlé komplikace, které se nedaly předpokládat, přišly tam další lékaři s několikanásobnou atestací a přebrali porod. Za 25 let jsme takovou smutnou událost v nemocnici nezaznamenali,“ uvedl ředitel nemocnice v Bardejově Marián Petko.

Témata: Otec zesnulé Lorinky matka zesnulé Lorinky novorozenec nemocnice trestní oznámení