Výbuch auta v Přerově: Co se na místě odehrálo? Policie tuší, kdo je pachatel!

policie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

3. září 2021 10:51

Z výbuchu nástražného systému na autě v Přerově je podezřelý osmatřicetiletý muž, jde o recidivistu trestaného v minulosti za majetkovou i násilnou činnost. Muže obviněného mimo jiné z obecné ho ohrožení dnes poslal soud do vazby.

Policisté muže zadrželi v Přerově nedlouho po útoku. Motiv policie nesdělila. Při dopadení pachatele kriminalisté odkryli i jeho další trestnou činnost, které se dopustil před pondělním útokem. Při výbuchu nebyl nikdo zraněn.

Policie upřesnila, že podezřelého zadržela v pondělí večer, s odstupem několika desítek minut od incidentu. Jde o osmatřicetiletého muže, který byl v minulosti trestán pro majetkovou a násilnou trestnou činnost. Motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování. 

Policie při zadržení pachatele zjistila, že se zřejmě dopouštěl na území Přerova i další trestné činnosti. Muž byl proto obviněn z pěti trestných činů. Kvůli výbuchu nástražného systému z obecného ohrožení, za který mu hrozí sazba tří až osmi let, obviněn je také z porušování domovní svobody, dvakrát z poškozování cizí věci a z neoprávněného užívání cizí věci. Poškodit měl dohromady desítku lidí.

Vojta uvedl, že policie zajistila i krátkodobou ochranu lidí, která se však netýkala samotného případu výbuchu. Poškozené osoby nemají k sobě vztah, není zaznamenána žádná spojitost mezi majitelem auta a dalšími poškozenými.

Témata: krimi Přerov