Protimafiánská policie zasahuje v litomyšlské nemocnici

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

11. října 2017 20:03

Celý den zasahují policisté z hradecké expozitury a národní centrály proti organizovanému zločinu v nemocnici Litomyšl. Podle našich informací se zajímají o účetnictví z minulých let.

Detektivové z národní centrály proti organizovanému zločinu tady v Litomyšlské nemocnici zasahují už od samého rána, teď máme půl čtvrté a do této chvíle zatím nebyl nikdo obviněn.

„Šetří vybrané obchodní transakce z let 2008-2014, tedy v období kdy tato nemocnice byla samostatnou akciovou společností,“ řekl televizi Prima Dušan Korel, oddělení komunikace a marketingu, Nemocnice Pardubického kraje, a. s.

Podle informací televize Prima bylo v nemocnici dokonce několik desítek detektivů, chod nemocnice ale ohrožen není, protože zásah probíhá v administrativní části nemocnice a pacienti nemají o ničem ani tušení.

„Nepadlo žádné obvinění, detektivové pouze shromažďují materiály, procházejí databáze, procházejí počítače, probíhá šetření,“ dodal Dušan Korel.

Televizi Prima se podařilo zjistit, že policie v souvislosti s tímto případem prošetřuje dva členy bývalého managementu. Jedním z nich by měl být údajně tehdejší ředitel Libor Vyčítal. Co přesně ale detektivové hledají, o tom nikdo mluvit nechce. Podařilo se nám ale natočit ženu, která v nemocnici v daných letech pracovala na ekonomickém úseku.

„Teď hledají cesťáky, je jich tam snad padesát, všechno,“ řekla žena.

Hlavně prý ale policii zajímají nejrůznější nákupy a prověřovat prý budou i dodavatele nemocnice.

„Konkrétní informace v danou chvíli zatím není možné sdělovat,“ řekl  Dušan.

„Momentálně šetříme v archivu, jak dlouho to bude nebo nebude,“ řekla Primě žena z ekonomického úseku archivu.

Témata: nemocnice Nemocnice Litomyšl Policie ČR