Podezřelý z vraždy úřednice: Měl Jiří seznam pomsty? Podle bratra mu přeskočilo!

vražda úřednice na úřadu práce v Praze (29. 6. 2021), autor videa: Andrej Melnyk 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. června 2021 12:10

O motivech muže podezřelého z úterní vraždy pracovnice úřadu práce se spekuluje již od včera. Odkrýt by je mělo policejní vyšetřování, objevují se však teorie o tom, že měl seznam lidí, kterým se chtěl pomstít. Co o zadrženém prozradil jeho bratr?

Mnoha lidem neunikl tweet bývalé ministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové, který byl zveřejněn ještě v době, kdy probíhalo pátrání po podezřelém muži.

"Bacha, ví někdo, kdo je Jiří D.? V pátek ve středních Čechách polil kyselinou bývalou kolegyni. V sobotu při zásahu v pražské Libni u jejího bytu explodovalo nástražné výbušné zařízení. Dnes střelil pracovnici úřadu práce v Bělehradské. Ten člověk vykonává pomstu a má seznam," poznamenala.

Takovým teoriím nahrávají i mediální informace, podle kterých měl spory s bývalým zaměstnavatelem, firmou Aero Vodochody, kde měla pracovat první poškozená žena, ale také s jistou pracovnicí úřadu práce. Jak je známo, na pobočce v Bělehradské ulici měl muž zastřelit úřednici.

O zabití ženy se muž zmiňoval v jednom z videí na YouTube. Údajně mu nepřiznala podporu a vyřadila ho z evidence uchazečů o zaměstnání.

Motivem podezřelého se pochopitelně bude zabývat policejní vyšetřování. Roli však nejspíš sehrála i psychika, jak naznačil pro server irozhlas.cz bratr zadrženého.

"Je za tím řada věcí, prostě mu přeskočilo a nedá se s ním vůbec bavit. Byl i ošklivý na matku," řekl a dodal, že sourozence deset let neviděl. Dřív spolu přitom měli podnikat. 

Témata: vražda úřednice na úřadu práce v Praze (29. 6. 2021) Policie ČR krimi