Vražda v Praze: Policie potvrdila střelbu z nelegální zbraně a zveřejnila další videa!

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: stars24.cz, ČTK

29. června 2021 18:30

Muž podezřelý ze zastřelení zaměstnankyně úřadu práce v Bělehradské ulici měl u sebe při zatčení nelegálně drženou střelnou zbraň. Kriminalisté vůči němu už zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin vraždy, nevylučují ale rozšíření právní kvalifikace o další skutky, řekl dnes novinářům ředitel pražské policie Tomáš Lerch.

Motiv činu podle něj zatím není znám, existuje ale podezření, že mohl souviset i s jinou trestnou činností.

Pachatel postřelil úřednici dnes kolem 11:00. Žena utrpěla těžké zranění, kterému v nemocnic podlehla. Pachatel po střelbě z úřadu utekl.

Do pátrání po podezřelém se zapojily stovky policistů včetně příslušníků dopravní, pořádkové i cizinecké policie. Při pátrání jim pomáhal vrtulník. Policie podle Lercha dostala také řadu podnětů od veřejnosti. "Obdrželi jsme obrovské množství poznatků k pohybu této podezřelé osoby," ocenil ředitel pražské policie.

Kriminalisté podle Lercha záhy získali podezření, že střelcem mohl být stejný člověk, který je podezřelý z trestného činu na území Středočeského kraje a z umístění nástražného systému v pražské Libni, který poranil policistu.

Video z eskorty zadrženého muže. #policiepha pic.twitter.com/VdjbqdUs6X

— Policie ČR (@PolicieCZ) June 29, 2021

Podle informací Blesku policisté muže podezřívají z toho, že v pátek v Odoleně Vodě poleptal bývalou kolegyni kyselinou. "Existuje zde důvodné podezření, že trestný čin, který byl spáchán na území Středočeského kraje, má spojitost s jednáním podezřelého i v případě nástražného střelného systému a i v případě toho dnešního incidentu," uvedl šéf pražské policie.

Podezřelého muže zadrželi kriminalisté obvodního ředitelství Prahy 1 v Palackého ulici v centru Prahy. Měl u sebe nelegálně drženou střelnou zbraň. "Při zadržení nedošlo k žádné újmě na zdraví, byl pouze použit donucovací prostředek hrozba střelnou zbraní," uvedl Lerch. Muž byl převezen na policejní oddělení v Bartolomějské ulici.

Motiv pachatele policie ještě nezná. Podle Lercha nelze zatím ani říct, zda chtěl případně zaútočit i na další lidi. "Jsme na začátku šetření tohoto závažného trestného činu," zdůraznil.

Témata: Policie ČR vražda úřednice na úřadu práce v Praze (29. 6. 2021)