Vážná nehoda ve Vyskočilově ulici: Nepěkná vizitka řidiče! Co o něm policie zjistila?

Ve Vyskočilově ulici v Praze došlo k nehodě za účasti několika vozů. (22.6.2021) 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. června 2021 10:00

V úterý večer došlo v Praze na sjezdu z magistrály do Vyskočilovy ulice k hromadné nehodě po honičce, kdy policisté stíhali řidiče v kradeném voze. Jak se ukázalo, muž má za sebou poměrně zajímavou historii.

Policisté si odcizeného vozidla všimli kolem 19. hodiny u náměstí I. P. Pavlova. "Lustrací hlídka zjistila, že bylo odcizeno v časných ranních hodinách v Uhříněvsi a chtěli ho zastavit," popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

Podle něj řidič nereagoval na policejní výzvy k zastavení, místo toho přidal plyn a pokusil se ujet. "Postupně se do pronásledování, kdy rychlost atakovala až dvou set kilometrovou hranici, zapojily další hlídky," uvedl mluvčí.

Na sjezdu do Vyskočilovy ulice pak stíhaný muž nezvládl řízení a narazil do tří vozidel a autobusu. Zraněno bylo šest osob, přičemž jeho spolujezdkyni museli z auta dostat až přivolaní hasiči.

"Policisté následně zjistili, že zadržený sedmadvacetiletý řidič byl při jízdě pod vlivem drog a také, že po něm pátrají kolegové ze Slovenska," konstatoval Rybanský s tím, že měl také platný zákaz řízení. Pátrání bylo vyhlášeno i po jeho spolujezdkyni, která skončila v nemocnici.

Případ je momentálně prověřován pro podezření z trestného činu obecného ohrožení, právní kvalifikace se ale velmi pravděpodobně rozšíří.

Témata: Dopravní nehody Policie ČR Praha