Pohřešovaný chlapec se dál hledá: Brno po něm pátrá už týden!

Brněnští policisté pátrají po pohřešovaném chlapci.

Autor: stars24.cz, ČTK

21. dubna 2021 16:06 | Aktualizováno: 21. dubna 2021 22:05

Policisté, hasiči, strážníci i dobrovolníci dnes v Brně znovu pátrali po patnáctiletém Tomáši Pospíšilovi, který se minulý týden ve středu večer nevrátil domů. Prohledávali především okolí Svratky a její dno, přičemž využili i snížení hladiny řeky zhruba o metr. Chlapce se vypátrat nepodařilo, uvedl na policejním webu mluvčí Bohumil Malášek.

"Znovu prohledali vedle dna i především břehy řeky. Postupně propátrali úsek od splavu v Komíně až po Anthropos. Ze vzduchu měli také podporu kolegů z letecké služby," uvedl mluvčí.

Mluvčí strážníků Jakub Ghanem uvedl, že za Městskou policii Brno se dnes do pátrání po pohřešovaném chlapci zapojily dva útvary. "Strážníci z poříční jednotky v takzvaných suchých oblecích procházejí přímo korytem řeky její vyčleněné úseky a prohledávají je doslova krok po kroku. Souběžně je na obou březích po směru toku doprovázejí strážníci z pořádkové jednotky městské policie, kteří se zaměřují na porost podél řeky," uvedl Ghanem.

Zmizení mladíka oznámili jeho rodiče minulou středu před půlnocí, od té doby po něm policisté pátrají. Pátrání organizuje i mladíkova rodina.

Pohřešovaný je asi 170 centimetrů vysoký, hubený, má hnědé oči a tmavé, krátce střižené vlasy. Při odchodu z domova měl na sobě černé tepláky, černobílé tenisky Nike a mikinu. Informace o pohřešovaném lze volat na tísňovou linku policie 158.

Témata: Brno pohřešované osoby Policie ČR