Pohřešovaný chlapec znepokojuje Brno: Má policie první stopy?!

Policejní pátrání po pohřešovaném chlapci v Brně.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. dubna 2021 15:39 | Aktualizováno: 21. dubna 2021 22:06

Již od poloviny minulého týdne v Brně pátrají policisté i občané po patnáctiletém mladíkovi. Akce byla dlouho bezvýsledná, média ale upozorňují, že policie přece jen měla získat první stopy.

Jak vás stars24.cz informoval, už sedmým dnem v Brně pokračuje pátrání po patnáctiletém chlapci, jehož zmizení ohlásili ve středu před půlnocí jeho rodiče.

Jihomoravští policisté se soustředí především na oblast Jundrova, pátrací akce probíhala také na hladině a podél řeky Svratky. Zapojili se i potápěči.

Podle informací serveru blesk.cz ale pátrání nebylo úplně bezvýsledné. Hocha se sice stále najít nepodařilo, údajně se však našly některé jeho osobní věci, konkrétně batoh, mobilní telefon, bunda a také jedna bota. 

Mladík je podle popisu asi 170 cm vysoký a hubené postavy, má hnědé oči a tmavé krátce střižené vlasy. Na sobě má černé tepláky, na nohou černobílé tenisky Nike a mikinu.

Mluvčí strážníků Jakub Ghanem uvedl, že za Městskou policii Brno se dnes do pátrání po pohřešovaném chlapci zapojily dva útvary. "Strážníci z poříční jednotky v takzvaných suchých oblecích procházejí přímo korytem řeky její vyčleněné úseky a prohledávají je doslova krok po kroku. Souběžně je na obou březích po směru toku doprovázejí strážníci z pořádkové jednotky městské policie, kteří se zaměřují na porost podél řeky," uvedl Ghanem.

Témata: pohřešované osoby Policie ČR Brno