Sebevražda před ministerstvem: Policie vyloučila, že by muži zemřela manželka na covid!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. března 2021 11:57

Pražská policie se ve středu dopoledne vyjádřila k dezinformacím kolem případu čtvrteční sebevraždy muže před ministerstvem zdravotnictvím. Kriminalisté vyloučili, že by si vzal život poté, co mu manželka umřela na onemocnění covid-19.

Policisté našli bezvládné tělo padesátiletého muže ve čtvrtek večer u vchodu do budovy ministerstva zdravotnictví na Palackého náměstí v Praze. Už na místě kriminalisté vyloučili cizí zavinění, provedeným šetřením naopak zjistili, že muž spáchal sebevraždu. Tím pro ně ale případ neskončil.

S ohledem na rodinu pražská policie původně nechtěla poskytovat další informace. Dnes se ale její zástupci na webu vyjádřili k dezinformacím kolem případu, které se šíří především na sociálních sítích, kde se spekuluje o motivu.

„Důrazně se ohrazujeme proti šíření nepravdivé informace, že muž spáchal sebevraždu z důvodu úmrtí jeho manželky na nemoc Covid-19, které i přes jeho snahu nebyl podán lék invermektin,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Podle Kropáčové policisté šetřením zjistili, že se tato informace nezakládá na pravdě. „Naše vyjádření potvrzuje i fakt, že muž nebyl ženatý,“ dodala.

Témata: Policie ČR krimi