Policie obvinila řidiče kvůli srážce s vězeňským autobusem

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

22. února 2021 20:50

Policie obvinila řidiče tahače, který podle ní v květnu 2019 způsobil tragickou nehodu s vězeňským autobusem na Pražském okruhu. Při havárii zemřel příslušník Vězeňské služby a dalších 14 lidí se zranilo. Podle televize Nova, která dnes o vznesení obvinění informovala, podal řidič proti stíhání stížnost. Za obecné ohrožení z nedbalosti muži hrozí až deset let vězení.

Tahač s historickými americkými tanky se srazil s eskortním autobusem předloni 2. května na Pražském okruhu u sjezdu na Řeporyje. Vozy po srážce začaly hořet. V havarovaném autobusu cestovalo devět odsouzených a deset příslušníků Vězeňské služby. Třiadvacetiletý dozorce při nehodě zahynul.

"Vyšetřovatel obvinil padesátiletého řidiče tahače pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti," řekl mluvčí pražské policie Jan Rybanský Nově. Podle jejích informací řidič podal proti stíhání stížnost státnímu zástupci.

Nákladní vůz s tanky jel do Plzně z Muzea obrněné techniky ve Smržovce na Jablonecku. Tahač měl na korbě dva originální válečné americké stroje - stíhač tanků M36 Jackson a tank M3 Stuart. Požár oba stroje poškodil a vězeňský autobus úplně zničil. Celková hmotná škoda při nehodě podle Novy přesáhla 16 milionů korun.

Témata: Nehody autobusů krimi