Petr Kramný opět před soudem! Případ znovu otevřen?

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. února 2021 20:43

Krajský soud v Ostravě bude v březnu projednávat žádost Petra Kramného, který byl v roce 2016 odsouzen k 28 letům vězení za vraždu manželky a dcery, o obnovení procesu.

Informaci na serveru Deník dnes ČTK potvrdila mluvčí soudu Veronika Ralevská.

Obnovu řízení žádají Kramný a jeho matka. Rozhodovat bude soudkyně Renata Gilová. Právě její senát Kramného uznal vinným. Odsouzený muž proto namítal její podjatost a žádal jiný senát.

Zabýval se tím i Ústavní soud, Kramný ale neuspěl. "Krajský soud se bude žádostí zabývat ve veřejném zasedání. Nařízeno je na 17. až 19. března," řekla Ralevská.

Kramný podle obžaloby v roce 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil svou manželku a dceru elektrickým proudem. Vinu popírá. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů.

Těla po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem.

Podle znaleckého posudku, který si dala vypracovat obhajoba, byla nejpravděpodobnější příčinou smrti otrava. Soud si proto objednal revizní posudek, který se přiklonil k zásahu elektrickým proudem.

Témata: Petr Kramný (otec zavražděných Češek v Egyptě) Moniky a Klárky v Egyptě Petr Kramný Smrt