Vražda v Olomouci: Osobní spor vyvrcholil fatální střelbou!

Ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. února 2021 13:13

Policie dnes oznámila, že již od minulého týdne vyšetřuje vraždu, k níž došlo v Olomouci. Osobní spor mezi dvojicí mužů vyvrcholil střelbou, při které jeden z nich přišel o život. Druhého strážci zákona zadrželi.

Policisté z Olomouce dnes informovali o vraždě, kterou se zabývají již od čtvrtka, kdy po 22. hodině přijali oznámení o rvačce a střelbě mezi dvěma muži. Po čtvrthodině již zasahující strážci zákona hlásili, že poblíž místa střelby odzbrojili a zadrželi podezřelou osobu. Zákrok se obešel bez zranění. Co se ale vlastně na místě stalo?

„Podle prvotních informací se pětačtyřicetiletý muž po požití alkoholu pohádal se čtyřiadvacetiletým synem své přítelkyně. Spor, odehrávající se na ulici, přerostl ve fyzickou potyčku, kterou starší z mužů zakončil střelbou na mladšího muže,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Postřelený muž i přes rychlý zásah záchranářů na následky zranění zemřel. Kriminalisté následně provedli důkladné ohledání místa činu, zajištění stop a další neodkladné úkony. Vědí tak již třeba to, že zadržený byl držitelem zbrojního průkazu a střílel z legálně držené krátké střelné zbraně.

„Za motivem útoku zřejmě stál osobní spor mezi muži,“ dodal mluvčí s tím, že bližší okolnosti budou předmětem dalšího vyšetřování. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na deset až osmnáct let, soud jej poslal do vazby.

Témata: Policie ČR Vražda krimi