Otřesný útok v Plzni! Žena postříkala kyselinou skupinu lidí!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: ČTK, stars24.cz

24. března 2018 10:42 | Aktualizováno: 24. března 2018 12:28

V jednom z nočních podniků v Plzni dnes dopoledne zaútočila zřejmě žena na tři lidi chemikálií, pravděpodobně šlo o kyselinu. Dva muže a ženu, kteří utrpěli zranění, převezli záchranáři do nemocnic.

V erotickém klubu v Plzni dnes dopoledne zaútočila žena na několik lidí chemikálií, pravděpodobně šlo o kyselinu. Při incidentu bylo zraněno celkem pět lidí, včetně ženy podezřelé z útoku, kterou policie zadržela. Vážná zranění chemikálií utrpěli osmadvacetiletý a devětatřicetiletý muž a asi čtyřicetiletá žena. Muže převezli záchranáři na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice, ženu přepravil vrtulník do pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na Kliniku popáleninové medicíny. ČTK to řekli policejní mluvčí Pavla Burešová a mluvčí Zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha. Policie zdůraznila, že událost není teroristickým útokem.

Policejní mluvčí uvedla, že byla zadržena šestačtyřicetiletá žena, která je podezřelá z toho, že proti třem lidem použila "zatím přesně nezjištěnou chemickou látku, pravděpodobně kyselinu".

Oba vážně zranění muži jsou hospitalizovaní v Plzni, jejich stav je podle mluvčí fakultní nemocnice Gabriely Levorové stabilizovaný. Mluvčí pražské vinohradské nemocnice Hana Vránová ČTK řekla, že žena byla poleptána kyselinou, její zranění není rozsáhlé a je ve stabilizovaném stavu.

Událost se stala na Americké třídě v centru města. Zraněných nakonec záchranáři ošetřili celkem pět. Kromě tří lidí zasažených chemikálií i další dva lidi. "Na místě další dvě osoby - útočnice sama lehce zraněná kyselinou. Pak ještě muž s úrazem hlavy bez zasažení kyselinou," uvedl Robin Šín ze záchranné služby. Brejcha doplnil, že oba tito lehce zranění jsou v péči chirurgů fakultní nemocnice.

Chemikálií byla podle prvotních neoficiálních informací asi kyselina sírová. Lidé na místě události tvrdili, že po předchozím konfliktu zřejmě útočila prostitutka. Zasahovalo několik posádek záchranářů, policie a hasičů. Řídící důstojník krajských hasičů Pavel Musil ČTK řekl, že hasiči pomáhali s první pomocí a po ukončení policejního vyšetřování prostor dekontaminují.

Témata: útoky kyselinou Plzeň