Místo svatby pohřeb! Do rakve uložena ve svatebních šatech

Ján Kuciak s přítelkyní Martinou Kušnírovou 6

Autor: Hrušková, stars24.cz

17. března 2018 15:06

Na konci února proběhla tiskem neuvěřitelná zpráva. Na Slovensku byl zabit mladý novinář Ján Kuciak se svojí přítelkyní. Podle dostupných informací byl zastřelen ve sklepě svého domu, snad šel podle některých indicií vypnout topení, možná slyšel nějaký hluk, ale to už se asi nedozvíme.

Jeho přítelkyně byla střelena do hlavy a vlastně se dá říci, že byla zřejmě ve špatný čas na špatném místě. Tedy pokud se potvrdí verze policie, že jeho vražda souvisí s prací investigativního novináře.

Tato tragédie odstartovala masové protesty, vedoucí k destabilizaci celé vlády. Rozhořčení současným stavem neuklidnila ani demise ministra vnitra Roberta Kaliňáka ani pozdější odstoupení premiéra Roberta Fica.

 Aktuální zpravodajství dnes přineslo informaci z minulé noci, že bylo zapáleno sídlo strany Smer, domovské základny premiéra Fica. Na zdi se objevil hanlivý nápis „Zloději“. Vše se připisuje bouřlivé situaci v celé Slovenské republice, vyvolanou právě tímto tragickým příběhem mladého páru.

Smutný osud svou mladých lidí, brutálně zabitých, má ale hlavně lidský rozměr. Plánovali svatbu a společný život. Nikdo z nich nepomyslel, že ve svatebních šatech, které si nevěsta vybrala, bude uložena do hrobu. Myslíme na jejich blízké a chceme tímto vyjádřit hlubokou soustrast.

Témata: Ján Kuciak Robert Fico Robert Kaliňák státní pohřeb