Přepadení benzinky: V Sokolově ho vyřešili během jediného dne!

Benzinky, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. prosince 2020 11:15

Zločinci si nedají pokoj ani o Vánocích. Na vlastní kůži to poznali policisté z Karlovarského kraje, kteří den po Štědrém dni museli řešit zapeklitý případ přepadení benzinové stanice.

Sokolovští kriminalisté měli již na Boží hod vánoční případ k řešení. Ve městě totiž v pátek kolem půl osmé ráno došlo k loupežnému přepadení benzinové čerpací stanice.

„Do prostoru benzinové čerpací stanice vstoupil maskovaný muž, který přešel k pokladnám a s namířenou krátkou střelnou zbraní požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Poté, co mu pokladní vydala finanční hotovost několik tisíc korun, z místa činu odešel,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Pátrání po pachateli ale dlouho netrvalo, policisté jej zadrželi ještě téhož dne. Po převezení na oddělení kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Kriminalisté během dnešního dne podají státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí si obviněný muž prozatím počká v policejní cele,“ uvedla Týřová s tím, že mu hrozí trest odnětí svobody na dva až deset let.

Témata: krimi Policie ČR Benzinky