Důchodce autem smetl na přechodu v Praze skupinku chodců. Dva mrtví

Osobní auto srazilo v Praze čtyři chodce, dva z nich zemřeli (13.3.2018).

Autor: stars24.cz

13. března 2018 18:33

Osobní auto dnes u obchodního centra v pražské Hostivaři srazilo čtyři chodce. Jedna žena a jeden muž i přes pomoc záchranářů zemřeli, další dvě ženy ve věku 72 a 63 let byly zraněny.

Řekly to mluvčí pražské záchranné služby a policie Jana Poštová a Andrea Zoulová. Kvůli nehodě byla pro auta zhruba na tři hodiny uzavřena Švehlova ulice.

Nehoda se stala kolem 14:30 u tramvajové zastávky ve Švehlově ulici. "Jedné ženě a jednomu muži přes veškerou snahu nemohly naše posádky pomoci," řekla Poštová. Dvaasedmdesátiletá žena podle ní při srážce utrpěla mnohočetná poranění a třiašedesátiletá žena poranění ruky, záchranáři obě ženy převezli do vinohradské nemocnice.

Vyšetřovatelé na základě orientačních zkoušek vyloučili, že by byl 67letý řidič fabie pod vlivem alkoholu nebo drog, uvedla policie. Příčina tragické nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

Řidiče vozu odvezli záchranáři s akutní stresovou reakcí do nemocnice, uvedla mluvčí záchranné služby. Zároveň poděkovala osmadvacetiletému muži, který na místě nehody pomáhal resuscitovat zraněné. Také on skončil s akutní stresovou reakcí v péči odborníků.

Vyšetřování nehody se výrazně dotklo odpolední dopravy v oblasti Hostivaře. Policie uzavřela Švehlovu ulici a automobilovou dopravu odkláněla. Tramvaje zastávku Obchodní centrum Hostivař projížděly a autobusy jezdily odklonem. "Veškerá doprava se vrátila do normálních kolejí krátce před půl šestou večer," uvedla Zoulová.

Témata: Dopravní nehody Praha neštěstí Nehody aut