Policie řeší kuriózní případ! Jelen se zmocnil zbraně a…

Jelen lesní, autor: Smudge 9000

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. listopadu 2020 14:05

Takový případ moc policistů po světě neřešilo, těm z jihu Čech se v těchto dnech poštěstilo. Během honu došlo ke střetu myslivce s jelenem, ze kterého vyšlo zvíře vítězne. Alespoň prozatím...

Jihočeští policisté se včera pochlubili na sociální síti kuriózním případem, který řeší v těchto dnech. Začalo to obyčejným honem v obvodu lesní správy Horní Planá, kde starší myslivec ztratil v lese svoji opakovací kulovnici, což musí podle zákona hlásit strážcům zákona. Ti se však museli divit historce, kterou jim muž převyprávěl.

Myslivci postupovali lesem, když v jednu chvíli pes vyplašil jelena. „Ten se zvedl a vyřítil se přímo proti myslivci. Proběhl kolem něho a parohem mu roztrhl levý rukáv bundy. Kulovnice, kterou měl myslivec zavěšenou, naštěstí bez nábojů a zásobníku, na levé ruce, se svezla jelenovi na paroží a i s jelenem zmizela,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Tak jeden jelen už se přišel přiznat, ale po chvilce se ukázalo, že lže a chtěl jen využít tepla (spíš chládku) policejní cely☝️takže pátráme dál, tenhle to nebyl ... 🦌😄 pic.twitter.com/ACyl8auOUE

— Policie ČR (@PolicieCZ) November 24, 2020

Jeden z kolegů šokovaného myslivce viděl jelena asi o kilometr dál, podle výpovědi měl zbraň nadále zavěšenou na paroží. Myslivci navíc provedli pátrací akci, kulovnici ale nenašli.

„Myslivci tak nezbylo, nežli všechno oznámit policistům,“ dodal mluvčí s tím, že pokud by zbraň někdo nalezl, měl by ji dle zákona odevzdat nejbližšímu útvaru policie nebo nález ohlásit na linku 158.

Témata: Policie ČR myslivci Zvířata