Zmizelá Míša (13): policie po ní pátrá už jen v běžném režimu!

Pohřešovaná Michaela Patricia Muzikářová

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

6. října 2017 17:07

Případ dívenky, která zmizela letos v lednu při cestě do školy, bohužel stále zůstává nevyřešený. Informace v dopise od anonymního senzibila o tom, že se Míša nachází v německém Grossschönau, se zatím nepotvrdily.

Policejní databáze pohřešovaných dětí se dělí do několika skupin podle závažnosti případu a doby zmizení. Míša byla ještě do včerejška vedena v sekci Dítě v ohrožení. Dnes už je ale její jméno v kolonce pátrání v běžném režimu.

„Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech primárně slouží ke zvýšení rychlosti pátrání. Jde o systém včasného varování a informování médií, jehož účelem je zajistit, aby byla veřejnost v co nejkratší době o pohřešovaném dítěti informována. Vzhledem k tomu, že tato podmínka v tomto případě pominula, byla osoba pohřešované Michaely Patricie Muzikářové přesunuta do standardní databáze pohřešovaných,“ vypověděla ke smutnému případu mluvčí policie ČR Veronika Hyšplerová pro blesk.cz.

Hlavní vyšetřovatel Martin Charvát uvedl pro blesk.cz k případu toto: „Neustále nám chodí poznatky, budeme je prověřovat. Michaela je stále v systémech policie jako hledaná osoba a určitě budeme dál pracovat s rodinou tak, abychom získali případné indicie, které by nás mohly dovést k tělu. “

Pravděpodobnost, že je Míša v pořádku, je tak bohužel podle policie opravdu mizivá. Hlavním podezřelým v případu byl otčím dívenky Otakar S., ten ale pár týdnů po jejím zmizení spáchal sebevraždu.

Tento smutný a odstrašující případ zmizení dítěte by mohl být alespoň varováním pro všechny rodiče, aby na své potomky dávali co největší pozor.

Témata: pohřešovaná Michaela Patricie Muzikářová krimi