Pachatel zemřel! Policista zastřelil agresivního muže, prezident se ho zastává!

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. srpna 2020 11:33 | Aktualizováno: 9. srpna 2020 21:33

Policisté v tomto týdnu zasahovali u dramatické situace na jihu Čech, kde jeden z nich zastřelil agresivního pachatele v chatové oblasti. Událost se vyšetřuje, podřízeného už se však zastal policejní prezident.

Policisté se většinu incidentů snaží řešit maximálně za použití donucovacích prostředků, pistoli vytahují jen zřídkakdy. Tento týden ale k jedné takové události, která skončila tragicky, došlo.

Ve středu kolem 20. hodiny v chatové oblasti nedaleko Smržova v Jihočeském kraji zasahovali policisté proti agresivnímu muži. Jeden z nich použil zbraň, pachatel utrpěl zranění, kterému na místě podlehl. Policie o tom informovala na svém webu.

Na případu nyní intenzivně pracují kriminalisté Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů. Z tohoto důvodu nebudeme k případu poskytovat žádné další informace.

„Z vlastní zkušenosti vím, jak těžké je rozhodnutí vystřelit na člověka, který ohrožuje na životě někoho jiného. Není to samo sebou a ne každý to dokáže. O to víc si vážím každého policisty, který musel toto rozhodnutí ve vteřině a tváří v tvář vlastní smrti učinit. Stojím za vámi!“ zastal se na twitteru podřízeného policejní prezident Jan Švejdar.

Témata: krimi Policie ČR