Brutální pozadí vraždy v domě smrti! Šlo o sektářský rituál?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. února 2018 8:00

Nad úmrtím tří lidí, kteří byli nalezeni 5. února v rodinném domě ve zlínské místní části Podhoří, dodnes visí mnoho otazníků. Jeden z nich, a sice motiv tragického činu, se ale možná blíží rozuzlení.

Objevená těla patřila šedesátileté ženě, její čtyřiatřicetileté dceři a sedmatřicetiletému synovi. O jejich nálezu informoval policii pětašedesátiletý příbuzný zemřelých, otec dětí, který však s ženou trvale nebydlel.

Ženy a muž zemřeli podle policie už před několika týdny, možná měsíci. V případu byly nařízeny soudní pitvy, jejich konkrétní výsledky ale policie nezveřejnila. Do prověřování události byl nasazen maximální počet kriminalistů, tak, aby byla tragická smrt tří lidí objasněna co nejdříve.

Všichni tři zemřeli možná už loni. Stejně dlouhou dobu ale nikdo neviděl ani jejich kočky. Jak se ukázalo, zemřely také, a je otázkou, zda to bylo přirozenou smrtí. "Bohužel, kočky byly uhynulé a každá byla v domě údajně ve své přepravce, což je divné. Odtud budou převezeny do kafilerie v Otrokovicích," řekla Blesku vedoucí útulku Eva Poiselová.

Ačkoliv se na první pohled zdálo, že trojnásobnou vraždu a úmrtí koček nemusí mít nic společného, nyní se ukazuje, že by mezi všemi úmrtími souvislost být mohla. A rovnou rituální!

Šedesátiletá Irena a její děti totiž mohly být členové sekty. "Byli zvláštní, vždycky se zamykali, a když mi přišli odemknout, byli opatrní, takoví vyplašení. Vypadalo to, že mají z něčeho strach,“ řekla pošťačka webu idnes.cz.

Čtyřiatřicetiletou dceru navíc prý často vídali na dětském hřišti, což je v jejím věku krajně nezvyklé. "Vždycky vzala svoje tři kočky a houpala se," dodala místní barmanka, podle které se mezi lidmi hovoří o tom, že všichni zemřelí byli členy nějaké sekty.

"Jsem tu denně, mám tu pneuservis. Nikdy nikdo nepřišel za ty roky ani k plotu, aby mě pozdravil a představil se, že je nový soused,“ podotkl jejich soused.

Témata: nález tří mrtvol v rodinném domě ve Zlíně (5. února 2018)