Vražda v Prostějově: Muž zastřelil přítelkyni, pak i sám sebe

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

28. července 2020 8:53

Čtyřiadvacetiletou ženu, jejíž tělo našli policisté v sobotu v jednom z prostějovských bytů, zastřelil podle kriminalistů s největší pravděpodobností její o rok mladší přítel. Muž poté spáchal sebevraždu. Úmrtí obou lidí policisté nadále vyšetřují, případ však bude s největší pravděpodobností odložen, sdělil dnes ČTK mluvčí krajské policie Libor Hejtman.

Tragédie se stala v sobotu. Na policisty se po poledni obrátila rodina dívky, která nepřišla do zaměstnání a nebylo možné ji kontaktovat. "Policisté vyjeli prověřit místo bydliště ženy. Následně otevřeli byt, který žena měla pronajatý v Prostějově, a uvnitř našli dvě těla bez známek života," uvedl policejní mluvčí.

Případ si na místě převzali krajští kriminalisté a začali ho vyšetřovat jako vraždu. "Na základě podrobného ohledání místa činu, zajištěných stop a zjištěných informací, je důvodné podezření, že v sobotu ráno třiadvacetiletý muž zastřelil svou čtyřiadvacetiletou přítelkyni a sám následně spáchal sebevraždu legálně drženou pistolí," doplnil Hejtman. K motivu činu policie bližší okolnosti neuvedla s tím, že není znám. "Muž nebyl v minulosti trestně stíhán," dodal policejní mluvčí.

Případ kopíruje tragickou událost z loňského podzimu v Olomouci, kde policisté našli v bytě v Partyzánské ulici mrtvou třicetiletou ženu a o tři roky staršího muže. I tehdy zjistili, že muž nejprve ženu zavraždil a poté spáchal sebevraždu. Kriminalisté tehdy vyloučili, že by se na případu podílel někdo třetí.

V Olomouckém kraji jde letos o třetí případ vraždy. Na začátku února podle policie zabil sekáčkem na maso majitele bytu v Bedihošti na Prostějovsku devětadvacetiletý nájemník, skončil ve vazbě. V dubnu policisté dopadli sedmačtyřicetiletého muže podezřelého z brutální vraždy jedenapadesátileté ženy, která jela na kole po polní cestě v okrajové části Olomouce. Násilník si ženu náhodně vybral a zaútočil. Mrtvou cyklistku policisté našli ležet několik stovek metrů od polní cesty.

V Olomouckém kraji se loni stalo osm vražd či pokusů o ni. V meziročním srovnání je to méně, předloni policisté vyšetřovali 11 těchto případů. Zatímco v roce 2018 se jim podařilo všechny objasnit, z loňska zůstává jedna vražda nevyřešená. Jde o nález novorozence u Lhotky u Přerova.

Témata: Vražda krimi Policie ČR