Tajemství zlínského domu smrti: Objeveny další mrtvoly!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. února 2018 8:59

Co se stalo v domě smrti ve Zlíně policisté zatím neví. Úmrtí dvou žen a jednoho muže je ale vyšetřováno jako vražda. Nyní se navíc ukázalo, že nešlo o jediné mrtvoly v domě!

Rodina žila ve zlínské vile přibližně tři roky. Sousedé ji příliš neznali, mrtvá těla 60leté matky a sourozenců ve věku 34 a 37 let proto objevil až jejich otec.

A to několik týdnů, možná měsíců poté, co k úmrtí došlo. Všichni tři zemřeli možná už loni. Stejně dlouhou dobu ale nikdo neviděl ani jejich kočky.

Jak se ukázalo, zemřely také, a je otázkou, zda to bylo přirozenou smrtí. "Bohužel, kočky byly uhynulé a každá byla v domě údajně ve své přepravce, což je divné. Odtud budou převezeny do kafilerie v Otrokovicích," řekla Blesku vedoucí útulku Eva Poiselová.

Na místo nálezu těl vyjížděli v pondělí odpoledne policejní hlídky, zlínští kriminalisté, psovod a následně krajští kriminalisté, kteří si vyšetřování případu převzali. "Až do nočních hodin probíhalo ohledání místa činu, ke kterému byl přizván i tým soudních lékařů z Ústavu soudního lékařství Olomouc a státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Brně - pobočka ve Zlíně," sdělila mluvčí. K prohlídce těl zemřelých přivolala policie i rychlou záchrannou službu.

Zpravodaj ČTK na místě od lidí žijících v dané lokalitě zjistil, že o obyvatelích domu příliš nevěděli. "Vůbec nebyli vidět. Akorát pán občas přijel, odjel autem. Za posledních 14 dní se to auto ani nepohnulo. Chodím kolem denně," řekl ČTK starší muž. Žena s kočárkem zase uvedla, že si myslela, že je dům prázdný.

Když se podezření ze spáchání vraždy potvrdí, půjde o první letošní případ ve Zlínském kraji. Loni policie v regionu evidovala tři vraždy. V dubnu ubodal osmatřicetiletý muž v restauraci v Bezměrově na Kroměřížsku svou někdejší o osm let mladší přítelkyni. Na konci září zaútočil osmadvacetiletý muž nožem na své dvě nezletilé děti ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Tříletá dívka zemřela, pětiletý chlapec skončil v nemocnici. O prvním listopadovém víkendu jednašedesátiletá žena v rekreační chatě v Senince na Vsetínsku několikrát bodla kuchyňským nožem do hrudníku svého pětapadesátiletého muže, který následkům útoku podlehl.

Témata: Zlín Vražda nález tří mrtvol v rodinném domě ve Zlíně (5. února 2018) krimi