Policie tuší, jak to bylo se „ztraceným“ chlapcem z Mělnicka! Klíčovou stopu poskytla…

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. června 2020 12:22

Tragicky skončilo dvoudenní pátrání po chlapci z Mělnicka, který se podle prvotních informací ztratil v zámeckém parku. Nakonec se ale ukázalo, že první verze, s níž policisté pracovali, se nezakládá na pravdě. Kdo poskytl klíčovou stopu?

Smutný případ „ztraceného“ čtyřměsíčního chlapce z Mělnicka zaměstnává středočeské policisty od pátku, kdy přijali od matky oznámení o pohřešovaném dítěti, které se mělo ztratit z hořínského parku. Jak ale Policie ČR na svém webu popisuje, případ nakonec nabral úplně jiný vývoj.

Během rozsáhlé pátrací akce policisté nepřetržitě vyslýchali všechny zúčastněné osoby a jejich výpovědi prověřovali. „Na základě prováděných šetření prováděných šetření a zjištěných rozporů nakonec matka s přítelem změnila výpověď a uvedla, že se celé oznámení nezakládá na pravdě,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Johnová.

Byla to tedy nakonec matka, kdo policisty přivedl na stopu poté, co jim přiznala, že dítě z neznámých důvodů zemřelo. „Kriminalistům následně označila místo, kde se tělíčka a kočárku zbavila,“ prozradila mluvčí. Pitva prokázala, že žena nelhala, podle patologů zemřel chlapec na tzv. syndrom náhlého úmrtí.

V souvislosti s matkou se v médiích objevily informace o jejím údajném užívání návykových látek. I k tomu policie něco málo uvedla. „V době oznámení nebyla matka pod vlivem alkoholu ani drog,“ potvrdila Johnová.

Témata: Policie ČR děti krimi