Případ mrtvého chlapce z Mělnicka: Policie tají, kde ho našla! Co právní kvalifikace?

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

31. května 2020 12:12

Tělo čtyřměsíčního kojence, které v sobotu našli po téměř 24 hodinách pátrání policisté, bylo nalezeno nedaleko Hořína. Přesné místo policie zatím stále neuvedla. Právní kvalifikace trestného činu zatím nebyla stanovena, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Lucie Nováková.

Policisté nařídili soudní pitvu, která určí přesnou příčinu úmrtí dítěte. Další informace policie zveřejní zřejmě až v pondělí, uvedla Nováková.

V pátek se na tísňovou linku obrátila matka kojence, která uvedla, že se jí chlapec ztratil v zámeckém parku v Hoříně i s kočárkem. Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, které se účastnily desítky policistů a hasičů. Od sobotního rána pátrání pokračovalo, na místě bylo i poříční oddělení policie s potápěči. V pátek prohledával okolí ze vzduchu vrtulník s termovizí, v sobotu policie využila k prohledávání dron. Hasiči byli v sobotu z Hořína odvoláni kolem 15:00. Není jasné, zda už v tu chvíli policie tělo nalezla, či nikoliv. Pátrání policisté oficiálně ukončili před 17:00.

Policisté se kromě parku zaměřili také na prohledávání břehů a hladiny blízkých toků, v blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy, protéká jim i Hořínský potok. Policisté se soustředili také na okolí mostu Josefa Straky přes Labe.

Témata: Policie ČR krimi děti