Pátrání po miminku na Mělnicku je u konce! Mrtvého chlapce našla policie!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

30. května 2020 17:40 | Aktualizováno: 30. května 2020 17:45

Policisté dnes odpoledne našli tělo čtyřměsíčního chlapce, kterého od pátku hledali na Mělnicku. V případu byla nařízena soudní pitva, prověřují se také výpovědi dvou osob.

Policisté před sobotní 17. hodinou ukončili pátrání v Hoříně na Mělnicku, kde od pátečního odpoledne hledali čtyřměsíčního chlapce. Dnes ho bohužel nalezli bez známek života.

"Jak zemřel, osvětlí soudní pitva. Nyní prověřují výpovědi dvou osob a provádějí další úkony k zjištění úmrtí," uvedla policie k případu na twitteru. 

Stř.Čechy - Mělník: Před 17h ukončili policisté pátrácí akci v Hoříně na Mělnicku po 4měsíčním chlapečkovi. Toho bohužel nalezli bez známek života. Jak zemřel, osvětlí soudní pitva. Nyní prověřují výpovědi dvou osob a provádějí další úkony k zjištění úmrtí chlapce.#policiestc

— Policie ČR (@PolicieCZ) May 30, 2020

Kde tělo policisté našli, policejní mluvčí Eva Hašlová odmítla sdělit. "To je vše, co mohu v tuto chvíli uvolnit," dodala mluvčí.

V pátek se na tísňovou linku obrátila matka kojence, která uvedla, že se jí chlapec ztratil v zámeckém parku v Hoříně i s kočárkem. Rozjela se rozsáhlá pátrací akce, které se účastnily desítky policistů a hasičů. Dnes od rána pátrání pokračovalo, na místě bylo i poříční oddělení policie s potápěči. V pátek prohledával okolí ze vzduchu vrtulník s termovizí, dnes policie využila k prohledávání dron. Hasiči byli dnes z Hořína odvoláni kolem 15:00. Není jasné, zda už v tu chvíli policie tělo nalezla, či nikoliv.

Policisté se kromě parku zaměřili také na prohledávání břehů a hladiny blízkých toků, v blízkosti parku je soutok Labe a Vltavy, protéká jim i Hořínský potok. Policisté se soustředili také na okolí mostu Josefa Straky přes Labe.

Témata: Policie ČR krimi