Muž močil do pečiva: Hrozí mu až dva roky vězení!

Muž ve Svitavách močil do pečiva

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

22. dubna 2020 14:24 | Aktualizováno: 22. dubna 2020 15:28

K těžko uvěřitelnému incidentu došlo v prodejně potravin ve Svitavách. Jeden ze zákazníků se vymočil přímo v obchodě do pečiva. Pachateli, kterého policie dopadla, hrozí až dva roky vězení.

Na tohoto zákazníka ve svitavském obchodě s potravinami jen tak nezapomenou. Pán byl arogantní, na prosbu, aby si nasadil roušku, si paní prodavačka vyslechla vulgární odpověď. Muž poté odešel k džusům, potom k pečivu, následně přešel k pokladně, kde i zaplatil a odešel pryč. V prodejně ale mezitím něco zjistili.

Po chvíli si pracovnice všimla, že pečivo je nějak mokré a mimo to cítila i zápach močoviny. Kamerové záznamy její domněnky potvrdily. Podivný zákazník totiž evidentně vykonal svou potřebu právě do přepravek s pečivem. Na místo byli přivoláni policisté. 

„Netrvalo to dlouho a totožnost muže na videozáznamu policisté společně se zaměstnankyněmi obchodu odhalili,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová s tím, že osmačtyřicetiletý muž se přiznal a nad svým jednáním projevil lítost.

Škodu na pečivu i výdaje související s nutnou dezinfekcí prostoru prodejny podle policie uhradil, přesto je nadále podezřelý z výtržnictví, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

Témata: krimi Policie ČR Obchody