Střelba v motolské nemocnici: V pátek tam zemřel pacient!

Fakultní nemocnice v Motole

Autor: stars24.cz, ČTK

18. dubna 2020 7:43 | Aktualizováno: 18. dubna 2020 17:20

Policie od rána vyšetřuje střelbu v pražské Fakultní nemocnici v Motole, po níž zemřel pětasedmdesátiletý pacient. Podle mluvčí nemocnice Pavlíny Dankové se muž s největší pravděpodobností zastřelil sám. Případ ale musí ještě uzavřít kriminalisté, kteří událost podle policejní mluvčí Violety Siřišťové vyšetřují.

"Od brzkých ranních hodin vyšetřujeme nešťastnou událost ve FN Motol, kde zemřel starší muž," řekla Siřišťová. S ohledem na vyšetřování odmítla případ blíže komentovat.

Podle mluvčí nemocnice zemřel pacient s vážnou diagnózou. "Na pokoji byl sám, ráno jsme ho našli mrtvého," uvedla. Jeho diagnóza nesouvisela s koronavirovou nákazou, měl jiné onemocnění, dodala.

Střelba tak zřejmě podle prvních informací nesouvisela s další osobou. Případy vážného napadení ostatních pacientů nebo personálu nemocnic jsou v Česku spíše ojedinělé. Nejtragičtějším byla střelba v čekárně polikliniky ostravské fakultní nemocnice loni 10. prosince, kde dvaačtyřicetiletý střelec sedm lidí zabil, dva zranil a poté spáchal sebevraždu.

Loni v březnu ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady postřelil pacient dva lidi, jeden z nich následně zraněním podlehl. Na hematologické klinice střílel čtyřiasedmdesátiletý pacient, pohádal se s dvěma muži, kteří s ním leželi na pokoji. Střelec po činu odmítl vypovídat, policie ho poslala do vazby a začala trestně stíhat. Koncem dubna pachatel zemřel v pankrácké věznici.

Témata: nemocnice Motol Policie ČR střelba