Čech lhal na Facebooku o koronaviru. JDE PO NĚM POLICIE!

Facebook

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

19. března 2020 19:33

Ze zločinu šíření poplašné zprávy obvinili domažličtí kriminalisté třicetiletého muže, který napsal na svůj facebookový profil vymyšlený příspěvek o šíření koronaviru. Napsal, že byla nakažena pokladní v jednom z obchodů v Horšovském Týně, a znepokojil tak řadu obyvatel města.

Protože podle policie šířil poplašnou zprávu v době vládou vyhlášeného stavu nouze, hrozí mu trest až osm let vězení. Muže policie stíhá na svobodě, řekla dnes ČTK domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová. Informace, které muž šířil, nebyly podle policie pravdivé.

Muže kriminalisté obvinili ve středu. V příspěvku na facebooku uvedl, že v Horšovském Týně jsou tři lidé pozitivní na koronavirus a že prodavačka z jedné horšovskotýnské prodejny náhle omdlela, když seděla za pokladnou, a že měla pozitivní test na koronavirus. Podle policie také napsal, že každá surovina zakoupená v tomto obchodě byla v přímém kontaktu s uvedenou prodavačkou.

V Plzeňském kraji je nyní 17 potvrzených případů nákazy koronavirem, drtivá většina nakažených lidí byla v rizikových zemích, jako je Itálie, Rakousko nebo Španělsko.

Témata: češi Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Facebook