Petr Kramný: Jak šel čas s jeho případem!

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

10. března 2020 9:50 | Aktualizováno: 10. března 2020 15:44

Petr Kramný si momentálně odpykává trest za vraždu manželky a dcery, ke které došlo před necelými sedmi lety v Egyptě. Odsouzený usiluje o obnovu řízení. Připomeňte si s námi, jak se případ vyvíjel.

Jak vás stars24.cz včera informoval, Ústavní soud odmítl stížnost Petra Kramného, který usiluje o obnovení řízení ve věci vraždy a manželky a dcery na dovolené v Egyptě. Přeje si ovšem, aby se případem zabývaly jiné senáty, než které vedly hlavní líčení. Ústavní soudci označili jeho stížnost za předčasnou. Pojďme si celý případ připomenout.

Kramný byl odsouzen k 28 letům vězení za to, že v létě 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil elektrickým proudem manželku a dceru. On vinu popírá, odsouzen byl na základě nepřímých důkazů, které dle soudu tvoří ucelený řetězec, jehož články na sebe navazují a podporují se. Zásadní roli sehrály znalecké posudky.

Odsouzený se během procesu snažil senát přesvědčit, že všichni trpěli zdravotními problémy, a tvrdil, že se rodina stala obětí otravy. Jeho teorii měl potvrdit znalecký posudek, který si nechali vypracovat jeho obhájci. Znalci však loni v září dostali za zkreslený znalecký posudek trest vězení s podmíněným odkladem na dva roky a pětiletý zákaz činnosti.

Těla po převozu do České republiky pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Třetí, revizní posudek jako příčinu smrti opět jednoznačně určil zásah elektřinou.

Témata: Petr Kramný (otec zavražděných Češek v Egyptě) krimi Vražda soudy