Co se vlastně stalo na Karlově mostě? Máme nejnovější informace z vyšetřování smrti Jana Třísky

Praha

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

25. září 2017 15:30

O nešťastném skonu jednoho z nejuznávanějších českých herců Jana Třísky (80) jsme Vás již informovali. Spekulace o možné sebevraždě kriminalisté vyloučili. I přesto, že Třískovi herečtí kolegové také razantně odmítají, že by se mohlo jednat o sebevraždu, zůstávalo v případu poměrně dost nejasností.

Vše se odehrálo v sobotu kolem šestnácté hodiny. Jelikož získal Tříska hlavní roli v Mádlově novém filmu Na střeše, šel se projít po Karlově mostě. Řadu let byla procházka a sahání na sochy hercovým rituálem, kdy mu právě tyto úkony měly pomoci zahrát svou roli co nejlépe. V novém filmu, jehož natáčení mělo být zahájeno v pondělí, si ale bohužel už nikdy nezahraje.

Chvíli předtím, než Tříska spadl do ledové Vltavy, prý seděl na okraji mostu čelem k vodě. Ochranka, jež má za úkol udržovat na mostě pořádek, měla herce upozornit, že si počíná nebezpečně. Herec se prý omluvil, a když se snažil dostat se zpátky na nohy, došlo k jeho pádu do vody. Jak přesně spadnul, ale není dosud jasné, nikdo prý jeho pád totiž neviděl. Lidé si ho měli všimnout, až když jeho bezvládné tělo nadnášela voda. Okamžitě začali volat a mávat na projíždějící lodě, aby se herci vyhnuli a pomohli mu.

První loď měla projet bez povšimnutí. Z druhého parníku si ale bezvládného těla lidé všimli a směr otočili k Třískovi. Dva dobrovolní zachránci herce vytáhli a zahájili jeho resuscitaci. Do příjezdu záchranné služby jeho životní funkci obnovili.

Okamžitě byl převezen do nemocnice, kde v umělém spánku bojoval o život. Zraněním, která utrpěl při pádu, ale bohužel podlehl.

Kriminalisté stále shánějí jakákoli svědectví či záznamy, které by jim pomohly celou osudnou událost objasnit.

Témata: Jan Tříska Praha - Karlův most Karlův most