Tragický požár rodinného domu! Hasiči zde našli mrtvou ženu

V obci Zaječov na Berounsku hořel dům, uvnitř zemřela žena (3.1. 2018). 4

Autor: Jan Novák, stars24.cz

4. ledna 2018 2:05

Jednu oběť si vyžádal požár rodinného domu v Zaječově na Berounsku. Hasičům ze dvou profesionálních (Hořovice a Beroun) a tří dobrovolných jednotek (Zaječov, Komárov a Žebrák) byl ve středu 3. ledna deset minut po 18. hodině vyhlášen poplach na požár rodinného domu. Škody dosáhly dvou milionů korun. Požár způsobilo zřejmě vznícení sazí v komíně.

V průběhu jízdy k zásahu bylo upřesněno, že se požár rychle šíří a majitelka je stále uvnitř. Druhému obyvateli domu se podařilo včas dostat mimo nebezpečí. Požár se mezi tím rozšířil na střešní konstrukci.

První jednotky hasičů v dýchací technice ihned po příjezdu zahájily vyhledávání ženy za současného hašení pomocí tří vodních proudů. "Od lidí na místě se dozvěděli, že uvnitř je jedna žena," uvedl Gabriel. Hasiči hned v dýchacích přístrojích vyrazili do hořícího domu a za zhruba čtvrt hodiny ženu dostali ven. Byla už ale mrtvá.

Poté ještě několik hasičských jednotek, profesionálních i dobrovolných ze středních Čech a Plzeňského kraje, bojovalo s požárem. Hasiči museli mimo jiné ochlazovat tlakovou lahev. Pod kontrolu oheň dostali asi hodinu po příjezdu. Kvůli počtu nasazených jednotek a rozsahu požáru byl vyhlášen druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu.

Témata: Požáry Beroun