Poprava ženy v Jihlavě: Je vrahem její ex-partner?

poprava ženy v Jihlavě (15.12.2017), autor: Jiří Doležal

Autor: stars24.cz

16. prosince 2017 12:42

Policisté podezírají z vraždy 71leté ženy zastřelené v autě v pátek v jihlavské ulici Slavíčkova jejího bývalého partnera. Po muži, se kterým měla žena neshody, pátrají.

Zároveň hledají vůz značky Hyundai IX 35 červené barvy s registrační značkou 5J6 4785 a svědky události. ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Byli jste svědky této události? Máte fotografie z této události a nebo svědectví? Ozvěte se nám na e-mail: redakce@stars24.cz

"Obracíme se s žádostí o pomoc ze strany všech osob, které se v pátek 15. prosince v době spáchání činu kolem 14:00 pohybovaly v Jihlavě na ulici Slavíčkova a v jejím bezprostřední okolí. Na místě se měly nacházet dvě osoby pravděpodobně vyššího věku, které z místa odešly ještě před příjezdem policie. Kriminalisté by potřebovali svědectví těchto dvou osob, které může být velice důležité pro další prověřování činu," řekla mluvčí.

Dodala, že policie se v minulosti zabývala spory mezi zastřelenou a jejím tehdejším partnerem. Podle kriminalistů měla žena s mužem neshody.

"Obracíme se také na řidiče, kteří v době od 13:58 do 14:05 projížděli se svými vozidly v Jihlavě po ulici Sokolovská. A to zejména ve směru od dálničního přivaděče do centra Jihlavy a mají ve svém vozidle záznamové zařízení. I jejich svědectví a záznamy z kamer z vozidel jsou pro kriminalisty velice důležité," řekla Čírtková.

Policisté zároveň vyzývají řidiče taxi, zda nevezli v pátečních odpoledních nebo večerních hodinách staršího muže do Chrudimi a okolí. "Všechny oslovené osoby naléhavě žádáme, aby v případě, že mají informace, které jsou popsány výše a jsou pro nás důležité, kontaktovali linku tísňového volání 158," dodala mluvčí.

Témata: poprava ženy v Jihlavě (15.12.2017) Jihlava