V Jihlavě popravili ženu! Zastřelili ji z projíždějícího auta

poprava ženy v Jihlavě (15.12.2017), autor: Jiří Doležal

Autor: ČTK, stars24.cz

15. prosince 2017 16:55 | Aktualizováno: 15. prosince 2017 19:00

V pátek došlo v Jihlavě k jen velmi těžko uvěřitelnému útoku. Za bílého dne na starší řidičku někdo dvakrát vystřelil z projíždějícího terénního auta. Ženu se pokoušeli oživit očití svědci a pak i záchranáři, i přes jejich snahu ale postřelená zraněním podlehla.

Žena projížděla stříbrným Nissanem kolem půl druhé odpoledne ulicí Slavíčkova v jihlavské části Bedřichov. Předjel ji červený terénní vůz a prozatím neznámý útočník z okénka na její auto několikrát vystřelil. 

Tato verze událostí vychází od očitých svědků, policie ji zatím oficiálně nepotvrdila. „Kriminalisté z odboru obecné kriminality prověřili okolnosti závažného násilného trestného činu, který se stal dnes kolem 14:00 v Jihlavě Bedřichově. Při tomto násilném trestném činu zemřela jedna osoba. Po pachateli intenzivně pátráme,“ uvedla pro server stars24.cz policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kdo střílel, zatím není jasné, po pachateli pátrají policisté. Auto s pachatelem totiž z místa spáchání trestného činu ujelo. „Žádné další okolnosti, ani to, jak k tomuto trestnému násilnému činu došlo sdělit nemohu, protože prověřování je v počátečním stádiu a zveřejnění jakýchkoliv podrobností by ohrozilo průběh trestního řízení,“ dodala pro stars24.cz.

Policie zablokovala v #Jihlava ulici Sokolovská. Něco bylo u zubaře pic.twitter.com/mw3slSfF7c

— Jiří Doležal (@dol3cj) 15. prosince 2017

Místo střelby policisté uzavřeli, okolí je obehnáno policejní páskou. Na některých výjezdech Jihlavy jsou policejní uzávěry a policisté tam kontrolují auta jedoucí z města.

Témata: poprava ženy v Jihlavě (15.12.2017) Vražda Jihlava