Kuchař promluvil o střelbě v rychnovské restauraci: Dal si pět piv, pak prásk a ticho!

Bývalý rychnovský novinář M.D. je podezřelý z vraždy manželky

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. července 2019 12:15

Kuchař rychnovské restaurace, kde ve čtvrtek večer zastřelil devětačtyřicetiletý muž svou ženu, popsal, co se během osudového večera v podniku dělo. Pachatel se k činu doznal a momentálně je ve vazbě.

Rychnov nad Kněžnou se od čtvrtečního večera vypořádává s děsivou rodinnou tragédií. Manželské spory vyvrcholily vraždou ženy v jedné z místních restaurací. Vrah údajně po výstřelu přišel za číšníkem a řekl: „Zabil jsem svou ženu, zavolejte policii.“ Dosvědčil to i další ze zaměstnanců podniku.

„Byl jsem v kuchyni, kde jsem znovu slyšel hádku. Pak prásk a výkřik. A poté už jen hrobové ticho. Ten muž pak přišel za číšníkem a řekl mu, co udělal,“ vypověděl mladý kuchař, který Deníku popsal, co se osudového večera v restauraci U Zvonu stalo.

Kuchař uvedl, že pachatel dorazil do podniku s předstihem, podle obsluhy stihl před příchodem manželky pět piv. Když žena dorazila, začal pár mluvit o budoucnosti a majetku, na stole ležely rozvodové papíry. „Nejdřív bylo vše v klidu. Pak se začali hádat. Ten muž si pak někam odběhl. Asi pro pistoli,“ domnívá se svědek hrůzného činu.

Devětačtyřicetiletý muž následně manželku zastřelil legálně drženou krátkou zbraní. Žena podlehla zraněním po převozu do nemocnice. Kriminalisté muže obvinili z vraždy, podle mluvčí krajské policie se k činu doznal a s policisty spolupracuje. Okresní soud jej v neděli poslal do vazby.

„Byl to neskutečný manipulátor a na veřejnosti se šíleným způsobem přetvařoval, aby nabyl dojmu, že svou rodinu miluje. Ve skutečnosti se ale jedná o podlého psychopata. Připravil nás o toho nejdůležitějšího člověka na celém světě a my nemáme ponětí, co si teď bez maminky počneme,“ napsala na adresu vraha jeho dcera Dominika, podle které šlo o pečlivě naplánovanou vraždu.

Témata: Střelba v restauraci v Rychnově (12. 7. 2019) krimi Policie ČR