Střelba v rychnovské restauraci: Postřelená žena zemřela, svět je v šoku!

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. července 2019 19:57

Policie dnes odpoledne obvinila z vraždy devětačtyřicetiletého muže, který podle kriminalistů ve čtvrtek večer v Rychnově nad Kněžnou zastřelil svoji manželku. Žena na následky zranění zemřela po převozu do nemocnice.

Střelba se odehrála v jedné místní restauraci. V případě odsouzení muži hrozí až 18 let vězení. "Motivem mužova činu byly s největší pravděpodobností předchozí dlouhodobé manželské neshody," řekla dnes ČTK mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Muž z Rychnovska podle policie zastřelil svoji o dva roky mladší manželku legálně drženou krátkou střelnou zbraní. "Ke střelbě došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách bylo dalších 13 osob, které okamžitě restauraci opustily," řekla Ježková.

Policie na místo činu zavolal personál baru. V době příjezdu první policejní hlídky byl útočník podle Ježkové na místě a při zadržení nekladl žádný odpor. Policie dnes uvedla, že předá státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

Rodinná rozepře byla tento týden důvodem střelby také v Kostelci nad Labem. Ve středu večer tam šestapadesátiletý muž postřelil dvaaosmdesátiletou ženu z legálně držené zbraně. Muž je v policejní cele, policie jej podezírá z pokusu o vraždu.

Brutální vraždy si všimla i zahraniční média. Celý případ rezonuje například slovenským tiskem, který upozornil, že mužem podezřelým z vraždy je novinář.

Témata: Střelba v restauraci v Rychnově (12. 7. 2019) krimi