Střelba v restauraci v Rychnově: Manželé se pohádali, žena je v kritickém stavu

Policie ČR, ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

12. července 2019 9:14

Při střelbě v restauraci v Rychnově nad Kněžnou byla dnes večer těžce zraněna žena. Policie zadržela muže, který je z činu podezřelý. Nikdo další z hostů ani personálu restauračního zařízení na rychnovském náměstí nebyl ohrožen. ČTK to sdělila krajská policejní mluvčí Ivana Ježková. Policie na objasnění činu pracuje, více informací uvolní v pátek dopoledne.

Oznámení o střelbě přijala policie krátce po 20:00. "Na místo vyjel okamžitě kompletní výjezd kriminalistů, kteří zde stále pracují a zajišťují veškeré informace a důkazy potřebné k objasnění tohoto činu," uvedla hodinu před půlnocí Ježková.

Podle informací serveru tn.cz se střelba strhla po vzájemné hádce manželského páru v restauraci. Žena je v kritickém stavu v nemocnici, kam ji transportoval vrtulník.

Rodinná rozepře byla tento týden důvodem střelby také v Kostelci nad Labem. Ve středu večer tam šestapadesátiletý muž postřelil dvaaosmdesátiletou ženu z legálně držené zbraně. Muž je v policejní cele, policie jej podezírá z pokusu o vraždu.

Témata: krimi Policie ČR zbraně Střelba v restauraci v Rychnově (12. 7. 2019)