Opilec s mačetou vyhrožoval sousedům zabitím! Omyl, tvrdil policistům!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

19. června 2019 11:05

Muž s mačetou vyhrožoval lidem v obci u Otrokovic na Zlínsku, že je zabije. Na nikoho však nezaútočil. Policisté pětapadesátiletého recidivistu, který byl při incidentu opilý, podezírají z výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělila mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Oznámení o muži, který chodí s mačetou po obci a vyhrožuje, že všechny kolem zabije, přijala policie na tísňové lince v neděli večer. Na místo vzápětí vyjížděla hlídka i policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. "Policisté zjistili, co se v obci stalo, a začali pátrat po výtržníkovi. Když stanovili, o koho jde, postupovali velmi opatrně. Muž byl totiž už několikrát odsouzen za ublížení na zdraví," uvedla mluvčí.

Do mužova bydliště proto podle ní jako první vstoupil psovod se speciálně vycvičeným služebním psem, který s pomoci kolegů recidivistu zadržel. "Muž u sebe v tu chvíli neměl žádnou zbraň a tvrdil, že se jedná o omyl. Jeho soused ovšem policistům potvrdil, že si mačetu před chvílí uschoval u něj. Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu téměř dvě promile alkoholu," uvedla Kozumplíková.

Policisté muže převezli do policejní cely a zbraň mu odebrali. "Následující den se devětkrát trestaný recidivista ke všemu přiznal a vysvětlil, že by nikomu neublížil," doplnila mluvčí. Ve které obci se incident stal, policie neuvedla.

Témata: krimi Policie ČR Zlínský kraj zbraně