Klokaní masakr na Teplicku! Pachateli hrozí 3 roky vězení

Ilustrační fotografie

Autor: Jan Novák, stars24.cz

5. prosince 2017 20:49

Případ brutálně zabitých klokanů vyšetřují policisté na Teplicku. Podle chovatele jednomu ze zvířat někdo usekl hlavu a odnesl ji pryč. Druhého klokana měl zas přímo ve výběhu zastřelit. Devítiletý samec, který smrti unikl, je v péči veterináře. Stále ale zatím nemá vyhráno.

Klokaní masakr! Tak se dá popsat pohled na zubožená těla zvířat, která někdo během noci brutálně zabil v Duchcově.

"Jsme zjistili, že jeden klokan má prostřelenou hlavu a druhému klokanovi tu hlavu useknul někdo," řekl Primě chovatel.

Jeden z mrtvých klokanů ležel v těchto místech. Aby se sem agresor dostal, musel přelézt plot. A stále měl při tom dostatek sil na to, aby ohavný čin udělal ještě odpornějším. Část těla jednoho ze zabitých klokanů se zatím nenašla.

"Hlava se vůbec nenašla. Příslušníci policie mi řekli, že tu hlavu asi nejspíš odněkud dostanu, nebo někde bude viset," upřesnil chovatel.

"Policie mrtvá zvířata zajistila a odeslala je na státní veterinární ústav v Praze k provedení pitvy," potvrdila mluvčí policie.

Kdo sehrál hlavní roli v tomto krutém příběhu připomínající spíše thriller, než běžnou realitu, ví zatím jen tito svědci. Při vyšetřování ale bohužel nepomůžou.

Klokan Kubík přežil řádění násilníka s vážně poraněnou nohou. Od té doby sedí tady v klokaním domečku a je evidentně vystresovaný.

"Zadní běh má zřejmě naražen, nebo přeražen. Kůže je z toho svlečená dolů," řekl chovatel.

A pekelné chvíle evidentně prožili i ostatní klokani. Mají rozbité čumáky. Vypadá to, že je tu někdo naháněl a narazili do plotu.

O co ale pachateli šlo, že se odhodlal pro tak krutý čin? Je za tím závist? Nenávist? Nebo něco jiného?

"S nikým se nedohaduju / nemám nikoho, komu bych vědomě ubližoval," řekl chovatel.

Je tu i  srnka, kterou našel chovatel na jaře s přeraženou nohou.

"Manželka zjistila, že srnce visí přední běh jenom v podstatě jako na kůži. / po skutku, co se tady stal, si myslím, že srnce taky někdo přerazil nohu," řekl chovatel.

Pokud policisté dopadnou toho, kdo klokanům ublížil, může si odsedět až 3 roky vězení.

Témata: Klokani Teplice Duchcov