Požár v Brně: V Jugoslávské ulici museli evakuovat 18 lidí!

Hasiči

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

28. dubna 2020 15:00

Osmnáct lidí museli hasiči v pondělí večer evakuovat z bytového domu v Jugoslávské ulici v Brně, kde hořely sklepní kóje. Šest lidí skončilo v nemocnici, protože se nadýchali zplodin, žádný z nich ale není ve vážném stavu.

Celkem šest lidí, z toho jedno dítě, jsme odvezli do zdravotnických zařízení. Nikdo z nich nebyl popálený, všichni se nadýchali zplodin hoření. U dvou pacientů byl stav středně těžký, u zbylých spíše lehčí," uvedla mluvčí záchranářů Barbora Truksová.

Hasiči dostali hlášení o požáru krátce před 19:30. Vyhlásili první stupeň poplachu. Ve čtyřpodlažním bytovém domě hořelo několik sklepních kójí a celý dům byl silně zakouřený.

"Pomocí takzvaných vyváděcích masek vyvedli z domu 14 lidí, další čtyři evakuovali pomocí výškové techniky. Všichni obyvatelé domu, kteří nepotřebovali lékařské ošetření, zatím sedí v evakuačním autobuse," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský. Po celou dobu hasičského zásahu nemohla místem projíždět hromadná doprava, zejména tramvaje linek 5 a 9.

Později mluvčí doplnil, že obyvatelé domu se budou moci do svých bytů vrátit až v pondělí. "Všichni si ale dokázali na dnešní noc zajistit vlastní nocleh," doplnil Venclovský.

Oheň ve sklepě dostali hasiči pod kontrolu ve 20:45, do dalších poschodí se nerozšířil. Ještě po 21:30 hasiči na místě dohašovali s

Témata: požár Brno Hasiči