Zdrcená Eva Michaláková: Synům poslala k narozeninám srdceryvné vzkazy!

Eva Michaláková, matka dětí odebraných norským úřadem Barnevernet

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. května 2019 16:30

V Česku není snad nikdo, kdo by neznal osud rodiny Michalákových. I když v poslední době není případ mediálně tolik viditelný, Eva Michaláková na své syny, které jí odebraly úřady v Norsku, nezapomíná!

Eva Michaláková na svém facebooku připomněla, že její starší syn měl 13. května narozeniny. „Dnes slaví své 14. narozeniny můj milovaný syn Denisek.. Opět letos bez možnosti vidět jej a bratříčka Davídka, slyšet jejich hlásky, vědět, jak se jim daří, jestli se vůbec bratři spolu vídají,“ posteskla si Češka, která se svými syny není v kontaktu.

Loni na podzim stejně zavzpomínala i na mladšího Davida, který 13. listopadu oslavil kulaté desáté narozeniny. „Zlatíčko moje, miluju Tě i Denulku z celého srdce,“ vzkázala mu tehdy prostřednictvím facebooku, i tehdy se zlobila, že neměla možnost své syny vidět.

Kauza rodiny Michalákových vypukla už v roce 2011, kdy norská sociální služba Barnevernet zabavila českým rodičům syny Denise a Davida. V Česku se případu dostalo pozornosti v roce 2014. děti byly rodině odenrány poté, co školka nabyla podezření na jejich bití a sexuální zneužívání.

Úřady se následně rozhodly děti odebrat a umístit je do pěstounské rodiny s tím, že existuje důvodné podezření, že děti byly vystaveny psychickému a fyzickému násilí.

Evě Michalákové se pokoušeli pomoci tisíce Čechů, kteří podepisovali různé petice. Do kazuy se vložili i europoslanci Petr Mach a Tomáš Zdechovský, tehdejší poslankyně Jitka Chalánková čiprávník Pavel Hasenkopf.  

V případu slíbil intervenovat i prezident Miloš Zeman. Česko si s Norskem vyměnilo několik diplomatických nót, nikam to ovšem nevedlo.

Témata: Eva Michaláková