Muž trpěl obrovskými bolestmi. Náročná vyšetření ukázala zarážející diagnózu!

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. května 2019 13:16 | Aktualizováno: 14. května 2019 17:57

Třiapadesátiletý Australan zavítal na pohotovost s neobvyklou diagnózou. Tři dny trpěl velkými bolestmi břicha a už více než jeden den den nedokázal pohnout nohou, do které mu vystřelovala ostrá bolest. Lékaři po sérii náročných testů zjistili, co muži je, a sami tomu nedokázali uvěřit.

Lékaři měli nejprve podezření na vaskulární onemocnění, takové se ale neprokázalo. Muže proto podrobili další sérii vyšetření a testů, než konečně odhalili diagnózu.

Zjistili, že bolesti i ztrátu citu zapřičinila mimořádně silná střevní zácpa. Vyšetření odhalilo, že muž trpí masivním lisováním stolice. Obsah jeho střev vytvořil tak silný tlak na cévy v noze, že došlo k jejímu ochrnutí.

Muž okamžitě podstoupil chirurgický zákrok, během nějž podle australských serverů lékaři pacientovi odstranili přibližně dva litry stolice.

V nemocnici strávil čtyři dny, několik dalších týdnů si ale vyžádá rekonvalescence. I přes uvolnění průchodnosti střev a cév totiž nějakou dobu potrvá, než bude jeho noha opět plně funkční.

Témata: Lidé lékaři