Chtěli ušetřit, tak na dovolenou vyjeli před prázdninami. Po příletu zůstali v šoku!

Dovolená u moře, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. května 2019 14:16

Matka pěti dětí Michelle Peelová chtěla dopřát své těžce postižené dceři krásnou dovolenou. Vzhledem k tomu, že se osmiletá dívka chystala na revoluční zákrok s nejistým výsledkem, mohlo to být také naposledy, co by si spolu na nějaký výlet zajely. Peelová proto zaplatila 4000 liber (přes 115 tisíc korun) za čtyřhvězdičkový hotel v Turecku. Po návratu uvedla, že to byl výlet peklem.

Odjet na dovolenou před hlavní letní sezónou se nemusí vždy vyplatit. Své o tom ví matka postižené dcery z Británie, která s ní a dalšími dětmi vyrazila na dovolenou do Turecka. Na místě očekávali vodní park, deset barů a dětský klub, ale hned po příletu přišel šok. Hotel nebyl hotelem.

Matka pro Birmingham Live uvedla, že hotel ve skutečnosti vůbec nestál. V květnu, kdy na dovolené rodina byla, se teprve stavěl. "Letěli jsme, protože těžce postižená dcera má v červnu velmi nebezpečnou, život ohrožující operaci páteře, a možná nebude schopna létat. Pokud operaci vůbec přežije," uvedla.

Rodina z Meridenu si vybrala tento resort díky své široké nabídce zařízení, včetně herny, tobogánů a masérských zařízení. Namísto toho je uvítal hluk stavebních prací a budova s nefunkčními toaletami.

"Den před odletem jsme mluvili s cestovní kanceláří o našich obavách, jelikož naši přátelé nám říkali, že hotel nebyl dokončen. Moje dcera má těžké problémy s dýcháním a nemůže se pohybovat u stavebních prací, prachu a malby. Vysvětlila jsem to kanceláři, ale byla jsem ujištěna, že hotel byl kompletně dokončen," dodala.

Rodina si zarezervovala tři pokoje. Ani jeden nedostala správně. "Některé byly příliš malé s nedostatečnými lůžky, další byly špinavé a v jednom dokonce někdo spal," uvedla s tím, že ani recepční jim nedokázala pomoci.

Michelle bylo pouze řečeno, že zvláštní místnost, kterou si rezervovala pro svou dceru, ještě nebyla vybudována a hotel nebyl schopen nabídnout jí dostupnou alternativu. Matka také uvedla, že při příjezdu nebyly nikde funkční toalety a bylo jim řečeno, aby jeli do vedlejšího hotelu a používali koupelnu tam.

Rodina přijela v noci, tu pravou zkázu proto viděla až na druhý den. "Následující den jsme šli přímo na recepci a uvědomili jsme si, že hotel byl doslova staveništěm! Vodní park byl zavřený a stavební práce se odehrávaly všude kolem, amfiteátr nebyl dokončen a všude bylo staveniště. Bylo nám řečeno, že tam mají být obchody, herny a bowling, a my jsme nemohli najít nic takového. Pláž byla kompletní staveniště, stejně jako všechny ostatní budovy kolem komplexu," dodala.

"Vše bylo velmi hlučné. Byly tam traktory, vrtalo se, podlahy byly pokryty rozbitým betonem, cementem, pískem a všude byly praskliny," posteskla si s tím, že pokud se o hluk nepostarali stavaři, nadělali velký nepořádek ruští turisté.

Cestovní kancelář se brání a tvrdí, že nevěděla o tom, v jakém stavu hotel je. Na webových stránkách pouze uvádí, že hotel prochází rekonstrukcí.

Témata: Lidé dovolená