Malý chlapec chtěl darovat orgány. Pak se stalo něco šokujícího!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. dubna 2019 19:29 | Aktualizováno: 30. dubna 2019 23:03

Šestiletý britský chlapec spadl z okna, když si četl knížku. Jeho rodina si myslela, že spí venku. Podle koronera je to jeden z nejtragičtějších případů, o kterých kdy slyšel, reportuje britský list The Sun.

Zavolaná sanitka dorazila do tří minut. William, který byl dvakrát resuscitován ze zástavy srdce, byl odvezen do nemocnice, ale zemřel v důsledku „katastrofického“ poranění hlavy“ o dva dny později.

Rodina uvedla, že okno v pronajatém domě ji trápilo dlouhodobě. Všechny děti byly poučeny, aby si dávaly pozor a nelezly k němu, když bylo otevřené a nechávaly jej raději zavřené, když byly v ložnici. Nicméně, minulé léto se kvůli nesnesitelnému vedru nedalo jinak.

Policie uzavřela případ s tím, že se jednalo o nehodu. Pomocný koroner Richard Marshall řekl, že je to jeden z nejtragičtějších případů, s kterým se kdy setkal. „Slova jsou opravdu nedostatečná k tomu, aby spravedlivě popsala okolnosti tragédie. Je těžké si představit něco horšího, než je ztráta dítěte za takových okolností.“

William byl prý na svůj věk velmi vyspělé dítě. Po shlédnutí televizního programu projevil zájem o darování orgánů. Jeho přání se vyplnilo. Byly použity jeho ledviny a slinivka.

Témata: Lidé děti