Panika na palubě letu z Prahy: Nízkonákladové aerolinky se vyznamenaly!

Boeing 737-800 společnosti RyanAir

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. dubna 2019 19:51

Nízkonákladové aerolinky Ryanair opět dostály svému jménu. Tentokrát „šetřily“ dokonce na záchranné vestě, která chyběla na palubě jejich letu z Prahy do Londýna, což způsobilo pořádnou paniku.

Osmnáctiletá Ellie Evansová má panický strach z létání, přesto se nebojí vkročit na palubu. Naposledy tak učinila v Praze, odkud měla s aerolinkami Ryanair letět domů do Londýna. A vyhlášená nízkonákladová společnost zase jednou dostála svému jménu.

Vezměme to ale pěkně popořádku. Mladá Britka nastoupila do letadla na ruzyňském letišti a celý let probíhal bez sebemenších potíží. Jak se letoun blížil do cílové destinace, rostl u Evansové strach, proto se rozhodla zkontrolovat, zdali je vše na správném místě.

@Ryanair When I flew from Prague to London on the 16th of March my seat didnt have a life jacket,This didnt help my fear of flying at all and made my flight somewhat uncomfortable pic.twitter.com/UZVFRtqgxv

— Ellie Evans (@Ellxe_x_) 2. dubna 2019

Podívala se tedy pod sedadlo, kde měla být záchranná vesta. Na určeném místě ovšem nic nenašla. Osmnáctiletou dívku zachvátila panika a začala brečet. „Naštěstí tam byl se mnou přítel, který mě uklidňoval,“ uvedla pro britský server Metro.

Všechno naštěstí dobře dopadlo a letoun bezpečně dosedl na zem. Evansová se přesto rozhodla kontaktovat vedení aerolinek Ryanair, které jí ovšem vůbec nevěřilo, že vesta pod sedadlem chyběla. Zástupci společnosti jí tedy požádali o jakýkoliv důkaz.

Duchapřítomná Ellie si však během letu vše natočila, takže aerolinkám mohla poslat video. Společnost Ryanair s ní však vzápětí přestala komunikovat, a tak jej publikovala i na internetu. „Když jsem šestnáctého března letěla z Prahy do Londýna, pod mým sedadlem nebyla záchranná vesta. To vůbec nepomohlo mému strachu z létání,“ napsala k němu.

Témata: letectví RyanAir