Zavolala si Uber, našli ji mrtvou! Roli v úkladné vraždě sehrály i drogy!

Taxi, ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. dubna 2019 13:17

Zákaznice dopravní společnosti Uber udělala minulý týden tragický omyl. V domnění, že jde o její vůz, nastoupila do černého automobilu, domů se ovšem nedostala. Policisté ji našli mrtvou desítky kilometrů daleko. Co se osudného dne odehrálo?

Jedenadvacetiletá studentka z amerického státu Jižní Karolína Samantha Johnsonová udělala v pátek tragickou chybu. Po večerní party v centru města Columbia se všichni rozdělili a každý odešel svým směrem. Vysokoškolačka si ve dvě hodiny ráno zavolala auto společnosti Uber, aby se snáz dostala domů. Následně však udělala osudovou chybu.

Nasedla si totiž do černého Chevroletu Impala v domnění, že jde o její odvoz. Jenže tomu tak nebylo, přisedla si totiž ke svému vrahovi Nathanielu Davidu Rowlandovi. O čtrnáct hodin později objevili její mrtvolu na poli vzdáleném 135 kilometrů.

„Máme zlomené srdce. Není pro nás nic těžšího, než předstoupit před příbuzné a oznámit jim, že někdo z jejich blízkých byl zavražděn,“ uvedl podle CNN šéf místní policie W. H. Skip Holbrook na tiskové konferenci k případu.

Policisté zadrželi domnělého pachatele poté, co jej zastavili v autě, do něhož na záběrech městských kamer Johnsonová nastoupila. Mladík se pokusil o útěk, ovšem neuspěl. Detektivové ve voze objevili stopy krve, které patřily oběti, v přihrádce navíc našli její mobil.

Čtyřiadvacetiletý Rowland je nyní obviněn z únosu a vraždy. Na krku má i dvě menší provinění, a to neuposlechnutí policejní výzvy a přechovávání marihuany. Svou roli během úkladné vraždy tak pravděpodobně sehrály i drogy.

Dopravní společnost Uber vznikla ve Spojených státech amerických před deseti lety. Na český trh pronikla o pět let později, kdy začala s provozem v Praze. Následně expandovala i do Brna. V současnosti však bojuje s tuzemskými taxikáři i úřady o své místo na výsluní.

Témata: krimi Uber Policie USA USA Taxi Uber Taxi