Řidič sanitky dostal vynadáno za parkování! Reakce lidí šokuje!

Záchranná služba, ilustrační foto

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. dubna 2019 16:56

Británií hýbe nová kauza, o které informuje tamní deník The Sun. Řidič sanitky totiž dostal vynadáno za to, že kvůli zásahu zaparkoval přímo uprostřed silnice. Na Facebooku se ho zastaly desítky lidí, autora vzkazu mnohdy častovaly nelichotivými výrazy.

Chris James Nixon pracuje pro záchrannou službu jako řidič, nedávný incident pro něj však byl nepříjemnou novinkou. Aby mu to lidé uvěřili, hrubý vzkaz, který obsahoval řadu gramatických chyb, si vyfotil a zveřejnil na Facebooku. „Zatímco jsem pracoval na záchraně mladého lidského života, dostal jsem za stěrače tenhle vzkaz od fanouška,“ uvedl k tomu.

„Pořídil jsem fotografie vaší ambulance, která stojí přímo uprostřed cesty, aniž by k tomu byl jediný důvod. Vaše chování je otřesné a měl byste nést odpovědnost za své akce v pozici ‚profesionálního řidiče‛,“ napsal mu nepříčetný místní občan, který se podepsal jako ‚rezident, který se nemůže dostat do svého domu‛.

Zatímco Chris své jednání zprvu nijak nehájil, pravděpodobně totiž vyhodnotil, že to není potřeba, další lidé se ho na Facebooku zastali. Často dost svérazným způsobem. „Škoda, že ti nenapsal adresu, že bys mu později náhodou (jak taky jinak) mohl narazit prázdnou sanitkou do zdi,“ napsala jedna z diskutujících.

Lidem dělalo rovněž problém pochopit, že se takové osoby pohybují mezi námi. „Takže až si zavolá sanitku, ujisti se, že parkuješ podle pravidel, a nezapomeň zaplatit, zatímco on vykrvácí,“ napsal další diskutující. V podobném duchu se vyjadřovala spousta facebookových uživatelů.

Mnozí lidé si raději utahovali z gramatických chyb ve vzkazu. „Autor mohl strávit čekání tím, že by se naučil něco o používání anglického jazyka. Kretén… na několika frontách,“ okomentoval jeho boj s gramatikou další z přispěvatelů. „Doufám, že si mu opravil pravopis,“ dodal zase někdo jiný.

Řidič Chris zareagoval na komentáře ostatních jen jednou, když zdůraznil důležitost a obtížnost vlastní práce. „Šlo o opravdu vážný úraz,“ připomněl.

Témata: Záchranná služba záchranáři Velká Británie