Mladou dívku trápilo slepé střevo. To, co se stalo pak, ji šokovalo!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. března 2019 18:37 | Aktualizováno: 31. března 2019 22:12

Osmnáctiletá dívka vůbec netušila, že je těhotná, dokud doma v kuchyni nepřivedla na svět její maličkou dcerku.

Milaois Murphy bydlící blízko Dublinu říká, že ona i její matka byly přesvědčeny, že za náhlé bolesti břicha může apendix. Dokud však dívce uprostřed noci nepraskla voda. Zatímco ambulance byla teprve na cestě, aby jí odvezla do nemocnice, její malé dítě už chtělo na svět.

Dítě se narodilo ve 26 týdnu. Krátce po narození přestalo dýchat. Pravděpodobně přežilo jen díky bleskové reakci matky mladé rodičky. Ta zahájila okamžitou resuscitaci. Milaois říká: „Moje malá se narodila na kuchyňské podlaze. Když přišla na svět vydala krátký pláč a pak přestala dýchat. Moje máma ji začala okamžitě resuscitovat.“

„Přitom to nebylo vůbec lehké. Moje holčička byla velká jen jako mámina dlaň,“ dodala mladá matka. Záchranáři, kteří dorazili později, byli pohotovou reakcí ženy překvapeni. „Vyděsili mě, když řekli, že musí dát malou do plastové tašky, aby se zahřála. Já sama jsem v tu chvíli necítila už žádnou bolet. Adrenalin zaplavil celé mé tělo,“ dále říká Milaois.

Milaois neměla o těhotenství sebemenší tušení. Říká, že dítě mohlo kopat, ale jelikož nikdy těhotná nebyla, nepoznala to a mohla si myslet, že jsou to plyny ve střevech. Tu noc jí prý bolelo břicho a nemohla spát. S matkou si myslely, že jí bolí slepé střevo a zavolaly ambulanci. Pak už ale vše nabralo rychlé obrátky.

„Byla jsem tak šokovaná, že jsem si ani ráno po porodu vůbec neuvědomovala, že mám dítě. Potom jsem jí ale uviděla a automaticky se ve mně probudil mateřský instinkt. Zavolala jsem jejímu otci a společně jsme vymysleli jméno. Pojmenovali jsme jí Harper,“ popisuje dívka.

Malá Harper musela zůstat dlouhou dobu v nemocnici. Byla tam přes tři měsíce a podstoupila dvě operace. Nyní je Harper u svých mladých rodičů, kteří jí bezmezně milují. Její otec říká: „Byl to totální šok, ale teď se každý den těším, až jí znovu uvidím a pochovám. Je to šílené, jak šťastnými nás dělá. Ona je neuvěřitelně silné dítě.“

Témata: Lidé ženy